Uiltjes

Met moeite ruk ik mijzelf los van een zeer spannend boek met een warme chocomelk om te vertellen over de uiltjes. Hoewel ik de warme chocomelk er wel bij hou. Resultaat = chocomelk op mijn netbook. Ach ja, je zal maar ‘lomp’ heten 🙂 Voor mensen die nu al nieuwghierig zijn naar het boek, zodra ik het uit heb vertel ik er alles over.

De uiltjes. Na de stemming nauwkeurig geteld te hebben hebben de uiltjes met 1 stem verschil gewonnen. Proficiat S.A. jouw stem gaf de doorslag!
Aheum….. en nu serieus

Vorige week in de vakantie heb ik een volledige knutseldag gehouden. Vol met naai- uitspattingen. Eén ervan is het uiltje dat ik maakte.

Het is een receptje uit het boek ‘van naald tot draad’ en echt iets voor beginners. Ik heb het gemaakt van wat stof dat ik nog had liggen, de bek is gemaakt van coole retro gordijnen die ik van mijn bomma gekregen heb. Dus ‘echt retro’!!

Vergeet ook niet dat je krantenpapier gemakkelijk kan gebruiken als patroonpapier. (een tip van mijn live vriendin S.V.A.)

 

Voor het eerst heb ik hier ook met vlieseline gewerkt en de ogen en de bek heb ik geapliceerd. Klinkt moeilijker dan het is. Vlieseline kan je gewoon in de veritas kopen en appliceren doe je gewoon met een zigzagsteek of met de hand.

Nu heb ik 1 probleem. Wat ben ik nu met een knuffeluiltje :s het is leuk om te maken en ik heb er heel wat van bijgeleerd. Het is zalig om naar te kijken en het ligt wel lekker in de nek. Maar eigenlijk heb ik er niet zoveel aan.

Toch wil ik er graag nog meer maken, het is echt leuk om te doen. Het patroontje heb ik alvast netjes bewaard.

Misschien moet ik binnenkort wel eens een ‘give away’ doen en dit knuffeluiltje te grabbel gooien..
Wat jij?

32 gedachtes over “Uiltjes

 1. Sarah VA zegt:

  🙂 Is er misschien ergens een baby op komst? 😉
  Hier post-examens-ontspanning!
  Resultaat: een heuse rok! 🙂 maar er liggen nog wat projecten te wachten, hopelijk heb ik straks rap gedaan met mn werk 😉

  Like

 2. christine zegt:

  Vlieseline in de veritas gekocht. Ben de prijs ook vergeten. Misschien moet ik het eens ergens opschrijven en vergelijken. Maar tis wel hele goede.

  Ik heb het gevuld met vulsel van een stoffenwinkeltje in Ledenberg. Zeer goedkope en mooie stoffen. En het vulsel was maar 8 euro voor een kilo.

  Like

 3. Sarah VA zegt:

  Ik zou niet weten … misschien zijn ze allemaal wel heel goed? 🙂 nooit gebruikt, wel benieuwd!

  oh en een kilo is wel een heus volume he zeg!
  Daar zijt ge vroeger nog met Leen geweest geloof ik? … Ben ik nooit geweest, ik haal mn stof nu vnl. in het industriegebied van Alken 🙂 http://www.stoff.be/Welkom/index.php
  en bijna stoffenspektakel, afspraak met mezelf: eerst afwerken wat ik liggen heb! Heb er wel zin in nu ik wat tijd heb!
  Misschien Leen eens vragen? Geloof dat zij naar de volgende van Gent ging …

  Hij is heel wat geworden!
  een tailleband met paspel, belegske, kantje én voering in 1! ma tis ook zo plezant ^^

  Like

 4. christine zegt:

  In de veritas hadden ze verschillende en die vrouw zei dat 'deze' wel een goede stevige was.. Naargelang wat je ermee wil doen kan je dus kiezen hoe stevig je het wil.

  een kilo is zeker goed, ik heb er maar heel weinig van moeten gebruiken. Denk dat ik zeker nog 20 uiltjes zou kunnen maken.. en in die winkel ging ik idd met leen. Soffenspektakel is in Gent op een vrijdag. Zal dus niet lukken voor mijn werk.

  misschien moet ik ook eens eerst iets doen met de stoffen die ik liggen heb. Ik ben altijd bang om te beginnen omdat ik dan denk, misschien wil ik binnen een week die stof voor iets helemaal anders gebruiken..

  Klinkt heel wat werk die rok van jou. Moet je maar eens een foto van op facebook zetten?

  Like

 5. Sarah zegt:

  Ah interessant om te weten!
  Ik weet meestal heel precies wat ik met een stof wil doen maar heb schrik dat het niet zou worden wat ik in gedachten heb en durf er daardoor soms niet aan te beginnen … hoewel ik eigenlijk wat op mijn tanden moet bijten en dat groen van me af werken, dan ga ik daar een pak zelfzekerder in worden 🙂
  Want eigenlijk wat ik tot nu toe gemaakt heb … Zaten maar weinig foutjes in en die waren nooit duidelijk zichtbaar …
  Gewoon doen! 🙂
  Nu een kleedje … nog nooit een kleedje gemaakt maar ik ga ervoor! 🙂
  Vandaag een biais-maker gekocht, whoop!

  Like

 6. Sarah VA zegt:

  Leuke extra: de bib van hasselt verleent de burda-tijdschriftjes mét patronen 🙂
  Jong ik maak zelf een blog-account, dan moet ik niet altijd mijn naam typen en dan heb ik een collectief voor foto's want ik ga die niet op FB zetten 🙂

  Like

 7. Leen zegt:

  Haha!! Kzal er is heel diep over nadenken..
  Op een of andere manier vind ik het nog steeds een raar idee dat iedereen dat zomaar kan lezen.. brr..
  Maar het denkproces is in gang gezet.
  Ten laatste vrijdag zal ik stoppen met denken 😉

  Like

 8. ~° Sarah °~ zegt:

  Awel het beangstigd mij ook nog wat, maar ge kunt ook u blog verborgen maken en enkel bepaalde blogauteurs het laten lezen, kan nog niet goed zien hoe ik christine haar naam kan invoeren, kwestie van het programma te leren kennen maar eens dat lukt is het allemaal prima voor mij 🙂 zou het zo fijn vinden op een manier (eigenlijk eender welke) wat meer contact te houden met jullie!

  Like

 9. christine zegt:

  Hallo allebei

  Heerlijk om van jullie te horen trouwens! Enne leen: Zeker een blog beginnen 🙂 Je kan het altijd zo doen zoals sarah zegt (maar van die manier ken ik niets)

  Zelf vind ik het niet zo beangstigend. In het begin wel hoor, dan hield ik alles heel geheim (mijn eigen naam ook). Nu geef ik wel mijn naam maar niet mijn achternaam.. Het is een proces zeker..

  Sarah: Je mag inderdaad mijn oud emailadres gebruiken, dat het adres dat ik voor deze blog gebruik (die van de etenswaren 😉 )

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s