Man Bag

Oke, het lukt mij dus alleen maar om regelmatig te bloggen als ik maandag blogdag in stand hou. Vanaf nu ben ik dus elke maandag terug. Eeuh behalve volgende week… Dan ben ik op reis. Maar als het goed is hebben jullie al heel wat aan deze post.

Omdat mijn vriend zijn tas enorm versleten was. Heb ik een nieuwe gemaakt. Zelf ben ik er heel tevreden van en hij zal er heel graag mee rondlopen. Nadat ik er voldoende foto’s van heb dan toch 🙂

Eerst toon ik u graag enkele beelden. Maar daarna liefste mensen.. Een volledige tutorial. Gratis bovendien! Voor u heb ik hem ook op pdf gezet. Makkelijk te downloaden en te printen.


En dan nu: De FREE TUTORIAL
Wat ga je maken:
Dit is een handige tas voor mannen. Door de soepele stof valt die mooi naast het lichaam zodat hij niet uitsteekt. De afgewerkte tas is 35 cm breed en zijn langste punt is 52 cm.
Wat heb je nodig:
 • halve meter katoen voor de binnenkant
 •  halve meter jeans voor de buitenkant
 • patroonpapier
 • garen
Hoe maak je het patroon:
Teken een lijn van 38cm dat is de bovenkant van jouw tas. In het midden markeer je op 19cm. Vanaf daar teken je loodrecht naar beneden een lijn van 54 cm. Aan de zijkant van de bovenste lijn (37cm) teken je telkens een lijn van 46cm loodrecht naar beneden. Verbind nu de onderste punten. 

Welke delen moet je knippen:
Uit de buitenstof:
 • 2 keer het patroon van de tas
 • 1 keer een rechthoek van 6 x 118 cm (hengsel van de tas)
Uit de binnenstof:
 • 2 keer het patroon van de tas
 • 1 keer een rechthoek van 6 x 118 cm (hengsel van de tas)
Naadwaarde:
Ik nam voor de tas 1 cm en voor het hengsel de voetbreedte. Voor alles de voetbreedte nemen is zeer goed mogelijk. Dit is net iets minder dan 1 cm.
Hoe ga je te werk:
Het hengsel:
Leg de rechthoek van (6 x 118) uit de buitenstof op de rechthoek (6 x 118) van de binnenstof, met de goede kanten op elkaar. Naai over de volledige lengte langs beide kanten. Laat de breedte- kanten open. Keer het hengsel, strijk en eventueel kan je de beide lange randen doorstikken op een halve cm van de rand. (dit heb ik niet gedaan omdat ik geen bijpassend kleur had)
De binnentas:
Leg de geknipte patroondelen uit de binnenstof met de goede kant op elkaar. Naai de zijkanten en de onderkant dicht, maar laat een keergat van 10 cm in de ondernaad open.
De buitentas:
Leg de geknipte panden met de goede kant op elkaar. Naai ze zijkanten en de onderkant dicht. Enkel de bovenkant blijft natuurlijk open.
Keer de tas met de goede kant naar buiten. Positioneer de hengsels zodat ze mooi in het midden van de zijnaad vallen. Naai de hengsels bovenaan vast, op een halve cm van de rand. Dit is een voorlopig stiksel, om ervoor te zorgen dat de hengsels mooi op hun plaats blijven zitten bij het ineensteken van de tas.
Het ineen steken van de tas:
Keer de binnentas met de goede kant naar buiten, de buitentas met de goede kant naar binnen. Zorg dat de hengsels mooi in de tas naar beneden hangen. Steek je binnentas in de buitentas, de goede kanten liggen nu tegen elkaar. 
Leg de naden mooi op elkaar en speld de twee tassen boven aan elkaar vast. Naai over de volledige omtrek bovenaan de twee tassen aan elkaar. Naai ter hoogte van het hengsel enkele keren op en neer in de naadwaarde, zo zitten deze goed vast.
Keer de tas door het keergat in de binnentas. Strijk alles mooi glad. Indien gewenst kan je de bovenkant nog eens op een halve cm doorstikken. Naai het keergat dicht met een blinde steek en jouw tas is KLAAR!
Wees creatief:
 • Jouw tas hoeft niet uit jeans te bestaan. Je mag best een andere buitenstof gebruiken
 • Is jouw man/vriend langer of korter? Meet misschien eens na hoe lang hij het hengsel graag wil hebben. Blijf wel best de breedte van  6 cm aanhouden.
 • Knip nog een extra deel uit de binnenstof en maak een tas met een grote onderverdeling.
 • Maak een klein zakje om de gsm en portemonnee bereikbaar te maken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s