Harlequin

Ik sta helemaal versteld van mijzelf. Het is gelukt! Vorige week vertelde ik hier over mijn wake-up call. Mijn uitdaging voor 2014? -> elke maand een naaiproject afwerken. Stiekem dacht ik dat ik januari nooit zou halen. Maar hier zijn we dan. Het einde van de maand. En ik presenteer u: De Harlequin jurk van La Maison Victor:

De stof komt uit de sleepstraat, 3 euro per meter! En ik heb nog genoeg over om een rokje te maken.

Wat ik er wel nog bij moet vertellen is dat het niet zonder slag of stoot ging hoor. Lang geleden toen ik begon met naaien, leek het mij slim om als eerste naaiproject een kleedje te maken. Dat is dus een afrader! Begin simpel, een kussensloop ofzo… Enfin, daar zat ik dan netjes te naaien, mij af en toe te frusteren. Er kroop veel geld en tijd in. De dure stof en al het kant koste mij ongeveer 50 euro samen. Maar het was af en ik was er best tevreden over. Tot ik het ging passen.. Het was te klein, en geen klein beetje, neen echt centimeters te klein!

Dat kleedje maakte ik zoals ik al zei, jaren geleden. In mijn groeiperiode en puberteit. De meeste vrouwen zullen mij beamen. Maar je heupen en andere delen van het lichaam zullen er nooit meer zo uitzien als toen! Dit wou ik dus voorkomen en deze nieuwe jurk maakte ik dus zeer voorzichtig.

Ik vraag mij zelfs af of er ooit al iemand 2 uur over gedaan heeft om een patroon uit te knippen (en ja.. ik bedoel enkel op het papier!). Waar ik wel goed aan gedaan heb, is om deze jurk te maken op naaidate met mijn nicht. Je weet wel, lekker samen naaien, dat is echt genieten. Zij had al eens ergens gelezen dat er een fout in deze jurk zat. Zelf kon ik echt geen fout ontdekken dus ik begon er maar heel voorzichtig aan.

Alles netjes afgezet en aan elkaar genaaid… Passen maar. —> het was spuuglelijk! Echt het trok op niets! Vreselijk. Ik ging het helemaal opgeven. Het nieuwe plan was: een half uurtje tot een uurtje huilen. Gelukkig was er mijn nicht. Zij drong er op aan dat ik het toch eens omgekeerd aan zou doen. Toen ik dat deed werd de fout duidelijk. De voorkant moet de achterkant dus zijn! Dat gaf wel wat problemen voor de hals. Op die manier was die aan de voorkant te verstikkend. Na de voorkant bijgeknipt te hebben en enkele zaken aan het patroon aangepast te hebben werd het dus toch nog een zeer draagbaar jurkje!

Over die fout ga ik hen wel wat zeggen, op hun facebooksite staat er redelijk onduidelijk dat er een fout in zit. Maar op de gewone site niet. Dat kan niet vind ik. Zeker niet als ze het een beginnersjurkje noemen. Hoe kan iets voor beginners zijn als je er fouten uit moet halen?

Ach ja, ik heb er een goedkope nieuwe jurk bij, waar ik fier op ben. En die andere jurk van mijn puberteit? Die hangt netjes in mijn kast om te bewonderen.

 

Patroon: Harlequin jurk, La Maison Victor. Koop het hier

4 gedachtes over “Harlequin

 1. ~° Sarah °~ zegt:

  Hij is af! Proficiat!!! Je mag fier zijn 🙂
  Wat een leuke stof zeg! Hadden ze die ook in mosterdkleur toevallig? Ben op zoek naar precies zoiets 🙂
  Met die bloglovin' ben ik er deze keer als de kippen bij hé zeg! 😉

  Like

 2. Marjolein Geeraers zegt:

  Dit is toch al een van de mooiste die ik in zijn soort heb gezien 🙂 Proficiat! Mijn stofje zit in de wasmachine.
  Ik had hem al eens in een testversie gemaakt, maar zo kort dat hij was! Tot ik over de fout las op hun pagina… Heel jammer.
  Ondertussen heb ik de jumpsuit gemaakt, maar ook dit verliep niet zonder slag of stoot. Hun video komt bij sommige delen niet goed overeen met hun patroon. Ook slaan ze sommige stappen over waardoor je dus later in de problemen komt 😦
  Het was het eerste tijdschrift, dus ik geef hen nog wat respijt! Hopelijk volgt dit in de volgende niet meer, want ik heb een abonnement genomen!
  Succes nog.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s