Proeven op dinsdag?

Zou dat geen leuke wekelijkse gewoonte zijn? Elke week een receptje?

Gisteren maakte ik een Prei-Zalm-Lasagne. Lekker!!

Prei-Zalm-Lasagne

Benodigdheden:

  • 100 gr bloem
  • 100 gr boter
  • peper, zout en nootmuskaat
  • 1 liter melk
  • 1 prei
  • 200 gr gerookte zalm
  • lasagnevellen
  • 1 bol mozzarella
  • verse peterselie

Bereiding:

  • Verwarm de oven op 180°C
  • Snij de zalm in reepjes
  • Kuis en snij de prei.
  • Kook de prei
  • Maak ondertussen een bechamelsaus (boter smelten, bloem toevoegen, 1 min doorkoken, melk steeds wat toevoegen en afkruiden met peper, zout en nootmuskaat)
  • Boter een ovenschaal in.
  • Leg de volgende laagjes van onder naar boven
    • bechamelsaus
    • lasagnevellen
    • bechamelsaus
    • de helft van de reepjes zalm
    • versnipperde peterselie
    • lasagnevellen
    • bechamelsaus
    • prei
    • lasagnevellen
    • bechamelsaus
    • de rest van de zalm
    • prei
    • mozzarella
  •  35 min in de oven op 180°C

 

Advertenties

4 gedachtes over “Proeven op dinsdag?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s