Zou dat geen leuke wekelijkse gewoonte zijn? Elke week een receptje?
Gisteren maakte ik een Prei-Zalm-Lasagne. Lekker!!
Prei-Zalm-Lasagne
Benodigdheden:
- 100 gr bloem
- 100 gr boter
- peper, zout en nootmuskaat
- 1 liter melk
- 1 prei
- 200 gr gerookte zalm
- lasagnevellen
- 1 bol mozzarella
- verse peterselie
Bereiding:
- Verwarm de oven op 180°C
- Snij de zalm in reepjes
- Kuis en snij de prei.
- Kook de prei
- Maak ondertussen een bechamelsaus (boter smelten, bloem toevoegen, 1 min doorkoken, melk steeds wat toevoegen en afkruiden met peper, zout en nootmuskaat)
- Boter een ovenschaal in.
- Leg de volgende laagjes van onder naar boven
- bechamelsaus
- lasagnevellen
- bechamelsaus
- de helft van de reepjes zalm
- versnipperde peterselie
- lasagnevellen
- bechamelsaus
- prei
- lasagnevellen
- bechamelsaus
- de rest van de zalm
- prei
- mozzarella
- 35 min in de oven op 180°C
Dat ziet er lekker uit, ik zet het op mijn weekmenu voor volgende week! Mmm 🙂
LikeLike
Maar 1 bol mozzarella?! 😉
LikeLike
Laat maar weten als het gelukt is! ik ben benieuwd 🙂
LikeLike
Ja, was echt meer dan genoeg 😉
LikeLike