De recepten: die vind je meestal door op de foto te klikken. Als het een eigen recept is of ik heb het aangepast, staat het er gewoon onder.
Verdict en aanpassingen: Verslavend lekker! En dus toch een eigen receptje om de aftrap te geven. Het vult net genoeg tot het 10 uurtje. Dus zorg dat je wat fruit voor tussendoor hebt.
Dag 9: Ontbijttaart met peer en banaan. Voordat ik pauzeer in Frankrijk :D, vlieg ik er nog een laatste keer in.
Verdict en aanpassingen: Heerlijk! Ik paste niets aan. Je kan het lekker de dag op voorhand klaarmaken en in de oven zetten. De smaak heeft iets weg van broodpudding.
Pauze in Frankrijk. Het enige gezonde aan die twee dagen?? Het water 😀
Dag 10: Havermout- banaan. Na mijn tweedaagse pauze in Frankrijk had ik niet veel meer in huis. Dus een praktisch en zeer snel eigen receptje:
Verdict en aanpassingen: Zelf vind ik dit super lekker en snel. Het neemt max. 5 minuten in beslag. Maak de havermoutpap in de microgolfoven zoals op de verpakking aangegeven en meng er de banaan door. De banaan kan je gerust vervangen door andere stukken fruit en het zorgt ervoor dat je geen suiker of andere zoetigheden nodig hebt.
Dag 11: Havermout ontbijt. Oudejaarsavond. En ik sta nog in de keuken op een ongoddelijk uur. Kijk zelf maar hoe laat het is:
Verdict en aanpassingen: Ik probeerde de cacao- bananenvariant. Als je op de foto geklikt hebt zie je verschillende varianten. En ik durf te zeggen dat dit de eerste keer is dat ik een overnight oat- gedoe lust 😀 Griekse yoghurt is de oplossing! Wel zou ik er de volgende keer wat minder cacao bij doen en misschien nog iets meer honing.
Dag 12: Appeltaart Wie zegt dat je geen taart als ontbijt mag eten? Op dag 9 bewees ik al dat dit kan. Zeker als die suikervrij is. En al helemààl als je daarvoor lekker gaan joggen bent 🙂
Verdict en aanpassingen: Heerlijk! Ik ben echt overtuigd. Gisterenavond maakte ik het al klaar, en deze ochtend waren de appels nog heerlijk fris. Bovendien past het deeg er perfect bij. Ik was wel even verbaasd toen ik merkte dat het een taart is die je niet moet bakken! Echt creatief! De hoeveelheden heb ik wel gehalveerd. Want ik kan er maar 1 dag van eten en ik wou niet dat het slecht werd. Wel maakte ik wat meer deeg dan op het recept staat. Dus als je een volledige taart maakt: maak van het deeg misschien nog eens de helft of een kwart extra.
Dag 13: Appelcrumble ontbijt. Het recept heb ik ooit op Facebook van iemand gelezen en in een Word document opgeslagen. Maar ik weet dus niet meer van wie.
Verdict en aanpassingen: Oke, de persoon die dit gepost had: “je hebt mijn eeuwige dankbaarheid“. Heerlijk is dit. Echt, ik wou eigenlijk nog een tweede portie gaan maken (maar dan gaat het hele nut van suikervrij eten ook weer wat verloren). Het lichtjes aangepaste recept schrijf ik er hier apart bij:
1 appel in stukjes snijden, in de pan even opbakken met kokosolie. 1 lepel amandelmeel en 4 lepels havermout en een klonter roomboter erbij. Een kleine eetlepel kokosbloesemsuiker of palmsuiker erbij, een kleine lepel kokossnippers erbij. Omroeren en klaar!
Dag 14: Speculaasgranola met mandarijn. Ook dit is een product van urenlang bladeren door de recepten van Chikslovefood. Iets om de dag op voorhand te maken. Dat komt goed uit. Want ik moet vroeg op. Zondag = kerkdag!
Verdict en aanpassingen: Lekker. Ik had geen kwark in huis dus deed het met Griekse yoghurt. Een lepeltje honing kan dan zeker geen kwaad om ook nog door de yoghurt te doen. Anders blijft het wat droog.
Meer inspiratie kan je nog vinden op mijn pinterest bord: suikervrij leven. (klik)
Veel inspiratie vind ik ook steeds op de facebookpagina’s: ‘suikervrije recepten’ en ‘ik eet suikervrij cursus’
Smakelijk
Ik ga dat eerste receptje morgen proberen! Mjammm…
LikeLike
succes
LikeLike
O, ik heb daar gewoon geen tijd voor. Maar ik vind het wel leuk om bij jou te bekijken!
LikeLike
Woaw, ferme prestatie neergezet! Bijna elke dag iets anders maken voor ontbijt is niet min! Al mijn duimen de lucht in! 😉
LikeLike
Lekker dingen zitten er tussen!
LikeLike
Hopelijk beviel het jou ook 🙂
LikeLike
Hi, sommige vragen echt niet veel tijd hoor. Ik zou dan bijvoorbeeld dag 1 aanraden. Daar ben je even lang mee bezig als het smeren van een boterham! 🙂
LikeLike
Dank je 🙂
LikeLike
Dat vond ik ook 😀 daarom dat het zo leuk was om te delen met iedereen!
LikeLike
Lekker :-).
Maar zit in honing geen suiker???
LikeLike
Hallo, sommige honing is niet te vertrouwen, maar je hebt honing zonder toegevoegde suikers. Dus met enkel natuurlijke suikers.
Kijk maar eens naar dit berichtje, dan weet je direct wat te kopen in de winkel 🙂 http://www.creastine.be/2015/02/is-honing-suikervrij.html
LikeLike
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
LikeLike
Oh ga er ook nog eens een paar uitproberen!
Dankjewel!
Dat kookboek wil ik al een hele tijd, maar ik heb er al zoveel (zal ik hem vandaag toch maar klikken?).
http://bramensofie.be – http://sofielambrecht.be
LikeLike
Het kookboek is een echte aanrader (ik denk toch dat je het over het 5 or less kookboek van chickslovefood.nl hebt).
En succes met het uitproberen 😀
LikeLike