Sew it Up Monthly: The hangover

Wie niet waagt die niet wint zeker? Voor de tweede keer deed ik mee aan de ‘Sew it Up Monthly‘.

http://www.sewitup.be/monthly/party-hardy-de-resultaten/

Als je binnen de maand van de wedstrijd iets maakt in het juiste thema en je stuurt het op kan je iets winnen. Er wordt dan een random nummer uit de pot getrokken en die persoon wint een patroon.

Ik moet zeggen, ik kan mij eigenlijk niet herinneren ooit in mijn leven, ergens iets gewonnen te hebben.. Deze keer jammer genoeg weer geen prijs. Maar ja, geen geluk in het spel is geluk in de liefde zeggen ze toch? En laat het nu net bijna valentijn zijn 🙂

Deze maand was de opdracht: The hangover. Lekkere comfortabele loungewear dus. Jullie hielpen mij al met kiezen welk patroon. (echt heerlijk die lieve reacties van al mijn nog lievere volgers!) Dus het werd gemakkelijk: een pijamabroek.

Tis te zeggen gemakkelijk… ik heb toch last gehad van uitstelgedrag en het was echt maar een uur voor de deadline af 😀

Het patroon komt uit het boek Naaien & Stikken van Tessa Evelegh. Het is een Unisex- patroon. Dus ik ga het binnenkort eens maken voor mijn man. In een mannelijker stofje natuurlijk 🙂

De pasvorm zit heel goed. Het is wel moeilijk om te weten welk formaat je wilt. Je kan kiezen uit smal, medium, large en extra large. Maar dat vond ik toch moeilijk. Ik nam dus de maat op van het dikste stuk van mijn been. Door dat te vergelijken met het zelfde stuk op het patroon wist ik hoe groot het zou uitvallen. Goede tip dus.

Ik maakte de pijpen iets langer. De stof is mooi voorgewassen, maar elke pijamabroek die ik bezit (en dat zijn er ondertussen wel wat) krimpt bij het wassen. Ze zijn dus allemaal te kort. Deze is precies lang genoeg!

Let op: als je het patroon overneemt zit er een klein foutje. Bij de legende staat er bijvoorbeeld dat medium zo een lijn is: — en large zo een lijn: -.-.- dat moet dus omgekeerd. (als je het even kort bekijkt heb je direct door wat ik bedoel, je moet echt niets gaan aanpassen)

Happy Slumping!

6 gedachtes over “Sew it Up Monthly: The hangover

  1. Christine Allemeersch zegt:

    De laatste twee dagen slaap ik er in en ja, het is echt super comfortabel. En aan de buitenkant ook redelijk zacht. En ik denk dat als ik voor mijn man iets maak, dat het iets met piano's of de nederlandse vlag zou zijn 😀 gewoon een verassing tussendoor eens 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s